Dim za prvi ples

Dim za prvi ples

Suvi led mašina za teški dim ili mašina za maglu na bazi tečnosti? U čemu je razlika?

Kada kažemo teški dim na bazi suvog leda mislimo na mašinu koja radi na principu integrisanja suvog leda i zagrejane vode na temperatu ključavosti.

Šta je suvi led?

Suvi led je ugljendioksid u čvrstom agregatnom stanju na temperaturi od -79º C. Efekat koji se dobija je gust dim koji se zadržava na podu zbog razlike u temperaturi vazduha i dima, zato ga neki i zovu teški dim. Prednost mašine sa suvim ledom je što ne aktivira senzor alarma za požar pa ste bezbedni da vam se gosti ne razbeže usled kiše od sistema protiv požara. Ovakva vrsta dima, sem što je bezbedna nema nikakvog mirisa.

Dok mašina na bazi tečnosti greje tečno ulje koje se pretvara iz tečnog u gasovito stanje. Takva vrsta dima se podiže i stvar prozirnu maglu koja nije dobra ni za vaše fotografije ni zbog mirisa koji ima zagušljivo dejstvo. Pa Vam svakako ovu vrstu dima ne preporučujemo.

Zanimljivosti

Sprovedeno je istraživanje u zapadnoj evropi za 2018 god. mladenaca kako otkrili koja je fotografija po njima bila najlepša… Učestvovalo je više stotina mladenaca i rezultat je bio preko 60% da im je najdraža fotografija bila baš prvi ples sa tešim dimom.

Ostavi komentar